תגידו שלום למתכון שכולל את הכדורי שוקולד שאני מכין כל שנה לחג הפסח (המשמין הזה)! עכשיו אמרתי לעצמי… אורבין, יש לך הרי מתכון כשר לפסח של כדורי שוקולד מ-2 מרכיבים נכון? תהפוך את זה לעוגה! וכך עשיתי.
הכנתי את הבלילה לכדורי שוקולד, שטחתי הכל לתחתית שרציתי לקחת בה ביס תוך כדי אבל התאפקתי, ומעל הכנתי תערובת גבינה טעימה ברמות. והכל? עם מוצרי סמג שאני התאהבתי בהם. התאהבתי אוקי? עיצוב הרטרו, הקווים הנקיים והכוח שיש לכל מוצר קנו אותי. ברצינות לא חשבתי שאפשר להתאהב בבלנדר עד שפגשתי את הבלנדר הזה. והמיקסר הידני שמראה על הצג את המהירות והזמן שחלף? צרחות. ועכשיו ברצינות לאמא שלי היה מיקסר זהה בעבר והוא היה ידני, אני זוכר תמיד כשהייתי ילד אז הייתי יושב על השיש במטבח ומחכה שהיא תסיים להקציף את כל המרכיבים ושאוכל לטעום מהבלילה לעוגת יום הולדת שלי. הייתי יושב ופשוט מענג מכל ביס מהמקציפים של המיקסר, פשוט מדיח אנושי כי לא יכולתי להפסיק. ומאז כל פעם שאני מקציף עם מיקסר ידני עולה לי הזיכרון ילדות הזה ואני בטוח כשיהיו לי ילדים בעתיד אני אעביר להם את הזיכרון הזה, כי הוא בהחלט הזיכרון הכי מתוק ומרגש שיש.
אז בואו נצא לדרך עם המתכון הכי קליל, כיפי וכשר שיש לפסח:
מרכיבים:
חבילת אפיפיות 250 גרם
כף ממרח שוקולד שאוהבים
500 מ״ל שמנת מתוקה 32% שומן
תערובת אינסטנט פודיניג
גביע שמנת 15% שומן
הוראות הכנה:
בבלנדר (באמת שזה הכי נוח שיש) טוחנים את האפיפיות ומוסיפים כף ממרח שוקולד.
משטחים בתבנית עגולה (קוטר 18) מרופדת נייר אפייה, יהיה לכם יותר נוח להוציא את הבסיס פשוט.
בקערה מקציפים את השמנת למשך 2 דקות, מוסיפים לאט לאט את האינסטנט פודיניג ואז את השמנת 15 אחוז שומן (בהחלט אפשר יותר שומן).