קרמבל תפוחים מפורק, מהיר ובקינוחי כוסות !

אז קצת לא נתפס ששוב אנחנו נכנסים לסגר.. ועוד לא שבוע אלא שלושה שבועות בבית, מרוחקים מאהובים שלנו ומהמשפחה שלנו. האמת? אני לקחתי את זה קצת קשה כי עבורי החגים הם הסימן למשפחתיות ורגעים מלאי טוב ואהבה סביב שולחן עמוס בדברים טעימים אותו מקיפים בני משפחה אשר שומרים על המסורת מדי כל שנה.

 ועבורי אין כמו ראש השנה, החג שמסמל התחלה חדשה לכולנו, חג של שמחה ובעיקר מדגיש שכולנו משאירים את השנה שהייתה מאחורינו (ועדיף שהיא תסתיים כמה שיותר מהר. תודה).

 

 

אז הכי כיף לחכות לקינוחים של סוף הארוחה (תמיד חשוב לשמור מקום כן?) אז קבלו קינוח שיא הקל להכנה, עם קיצור דרך היסטרי, מהיר והכי חשוב? טעים ברמות של תפוח בדבש.

 בואו נצא לדרך:

 

מרכיבים:

לקרמבל:

70 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

רבע כוס סוכר חום (אפשר לבן אם אין)

חצי כוס שיבולת שועל עבה (לא חובה אם אין..אבל זה נותן קרנצ׳יות מטורפת)

רבע כפית מלח

 

 

לתערובת התפוחים:

4-5 תפוחי עץ- אתם יכולים כל תפוח שאתם רוצים (עופו על זה!)

50 גרם חמאה

כפית קינמון

רב כוס סוכר חום או לבן

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות עליון תחתון.
  2. בקערה מערבבים את הקמח, הח אה, הסוכר, שיבולת השועל והמלח. מפוררים עם היידים עד שהתערובת אחידה ופירורית (יש מילה כזו נכון?)
  3. מניחים את התערובת על מגש עם נייר אפייה ומפזרים באופן אחיד.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-10 דקות או עד שכל התערובת זהובה ומוציאים החוצה להתקררות.

כעת נכין את תערובת התפוחים:

  1. מכיוון שזהו פאי תפוחים מפורק לא נאפה את התפוחים והקרמבל ביחד אלא נקצר את הדרך (אין על קיצורי דרך נכון?) ונכין הכל במחבת אחת.
  2. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
  3. במחבת ממיסים חמאה, סוכר ואת הקינמון ומוסיפים את התפוחים.
  4. במשך ה-5 דקות הבאות על להבה בינונית נערבב את התפוחים ונרכך אותם עד שמזלג ינעץ בקלות בתפוחים.
  5. ברגע שמזלג ננעץ בקלות נוריד את התערובת מהאש ונמתין להתקררות של כמה דקות.

הרכבת הקינוח:

פה אתם יכולים להתפרע באופן שבא לכם לבנות את הקינוח, לדוגמא:

– שכבה ראשונה של קרמבל ומעליה התפוחים ומעליהם עוד קרמבל.

– שכבה ראשונה של תפוחים ואז שכבה שנייה של קרמבל.

וזהו.. יש לכם פאי תפוחים מפורק ושיא הטעים לחג.

אז אאחל לכל אחד מכם ולמשפחותיכם חג שמח, חג של אהבה ובריאות

והכי חשוב- שתהיה שנה טובה, מתוקה ובריאה.

שלכם,

אורבין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *