עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים

אז כמו שראיתם בסטורי מדובר בעוגיות שאמא שלי הכי הכי אוהבת! אפשר להכין אותם עם קמח כוסמין, קמח רגיל ובכללי לשים איזה מילוי שבא לכם (נוטלה הולך גם כן?).

מדובר במתכון שיא שיא הפשוט שלא כולל את קירור הבצק, אתם מכירים אותי.. כמה שפחות שלבים ולקצר תהליכים.  אז בואו נצא לדרך!!!

 

מרכיבים:

2 כוסות קמח

1 כוס אבקת סוכר

100 גרם חמאה מומסת נוזלית (במיקרו)

3 כפות חלב 

ממרח תמרים

אגוזים קצוצים- אופציה

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, החלב והחמאה המומסת ומערבבים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על נייר אפייה שמים את הבצק ומעליו עוד נייר אפייה (הנה פה נכנס הטיפ שלי ההיסטרי) ואז משטחים באמצעות מערוך. כך הבצק לא נדבק גם למערוך והכל יותר נקי ומסודר.
  3. חותכים את הבצק שיצא לנו לשני חלקים ומוסיפים את ממרח התמרים, או כל ממרח שבא לכם, ומגלגלים לכדי נחש.
  4. שמים על תבנית מרופדת נייר אפייה וחותכים (לא עד הסוף) את הנחש שלנו כמו בתמונות למטה. ככה יהיה לנו יותר קל לחתוך כשזה יתקרר.
  5. מכניסים לתנור ל-25 -30 דקות ל-170 מעלות (תלוי בחום התנור) עד שהנחשוני שלנו זהוב. מוציאים לקירור מוחלט ומאחסנים בכלי סגור במקרר.. ים של חמאה אז אין מה לעשות! מבטיח לכם שזה יחוסל מהר מדי.
  6. הכנתם? לא לשכוח לתייג אותי בסטורי ואעלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *