עוגת גבינה ללא אפייה בטעם בייליס קרמל מלוח עם שכבת שוקולד אגוזי לוז!

אז הנה עוד שנה נגמרה (2021 טסת לי ממש מהר היי) אבל מה שכן? ניסיתי להמתיק לנו את השנה כמה שיותר. זו הייתה שנה מורכבת בהרבה מובנים אבל הכי חשוב זה שהיה בה רגעים מדהימים מלאי שוקולד ואהבה. ואת כל השוקולד ואהבה הזו לקחתי וחיברתי אל מתכון אחרון לשנת 2021! ומה יותר טעים מעוגת גבינה, ללא אפייה, אופן הכנה הכי פשוט שיש ועם נגיעות של טעם אייריש קרים וקרמל מלוח!


אז מוכנים? בואו נצא לדרך ונסיים את 2021 באופן הכי-מתוק-שיש:

מרכיבים:

לשכבת הראשונה:

1 מארז 250 גרם ביסווקטים

100 גרם חמאה מומסת

4 כפות בייליס קרמל מלוח 

2 כפות חלב – אם צריך, רק כדי להגיע למרקם רק שניתן לגלגל בכדור ביד

לשכבת הגבינה:

250 מיל שמנת מתוקה 38% שומן

1 חבילה אינסטנט פודיניג

250 גרם גבינה 30% שומן (כמה שיותר יותר טוב)

2 כפות בייליס קרמל מלוח

לשכבת שוקולד אגוזי לוז:

250 מיל שמנת מתוקה 38% שומן

1 חבילה אינסטנט פודיניג

4 כפות ממרח אגוזי לוז

הכנתם? לא לשכוח לתייג אותי בסטורי ואעלה! 

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון/אופן ידני נטחן את הביסקווטים, נוסף את החמאה, הבייליס והחלב אם צריך (באמת לא חובה, אני אוהב שזה לא מרקם גרירי אלא מרקם אחיד כמו של כדורי שוקולד).
  2. נשטח בתבנית עגולה, טיפ של אורבין: למרוח חמאה בכל הקצוות להוצאה קלה יותר. תמיד עוזר וגם עוד קצת חמאה לנשמה.
  3. בזמן שזה מחכה בצד , מקציפים במיקסר (לא כמו שלי מ-1999, למרות שהוא עדיין עובד כן? אחרי שהמיקסר היקר שקניתי התקלקל לי): מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים לאט לאט שקית אינסטנט פודיניג, בייליס קרמל מלוח ורק בסוף בסוף מקבלים את הגבינה השמנמנה שלנו.
  4. בזמן שזה מחכה בצד מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, מוסיפים לאט לאט שקית אינסטנט פודיניג ואז לאט לאט מוסיפים ממרח אגוזי לוז.
  5. מכניסים להקפאה של שעתיים לפחות להתייצבות, מקשטים באיזה שוקולד רוצים ונהנהנים מכל ביס.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *