חיתוכיות בייליס אייריש קרים
ללא אפייה

טוב.. מדובר באחד המתכונים שלי שאני הכי אוהב להכין! מדובר בקינוח שנקרא חיתוכיות: כאילו רק מהשם של זה אני נהיה רעב כי זה מחולק לחתכים קטנים, ערמומיים ומלאים בארומה וטעם של אייריש קרים בזכות הבייליס. עכשיו אתם מכירים אותי, אני אוהב כמה שיותר קיצורי דרך, לא להפעיל תנור ועם כל זה ליצור קינוח שיפיל את האורחים שלכם מהרגליים וטוב… גם אתכם! אז קבלו את החיתוכיות המפורסמות שלי שאני לא מפסיק להכין ולהוסיף דברים בלי הפסקה.

 

(צילום: אלון מסיקה,סטיילינג: יעל מגן)


 מרכיבים:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות בייליס אייריש קרים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה המומסת והבייליס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יבשה ניתן להוסיף כף חלב.
  • משטחים את תערובת הביסקוויטים בתבנית מרובעת מרופדת נייר אפייה.
  • ממיסים את השוקולד המריר במיקרו בפולסים של 30 שניות או מעל בן מארי. משטחים את השוקולד המומס מעל שכבת הביסקוויטים באופן אחיד.
  • ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 20 שניות או מעל בן מארי. יוצקים מעל השוקולד המריר ובעזרת סכין יוצרים בעדינות צורות.
  • מכניסים למקרר לקירור וחותכים לקוביות.

הכנתם? לא לשכוח לתייג אותי בסטורי ואעלה! 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *