שוקו מפנק לחורף כמו בפריז

כמה אני אוהב לצלם לכם מתכונים! אני מודה שעבר הרבה זמן מהפעם האחרונה שצילמתי לכם מתכון, 7.10 שינה את הכל עבורנו. לקח לי זמן קצת לחזור לרשתות החברתיות שאני כל כך אוהב ולאפילו לעלות סטוריז, הרגיש לי קצת מנותק לעלות עכשיו מתכונים מתוקים אבל הרגשתי בזמן הזה שהאפייה והמטבח היה המפלט שלי בכל העצבות ביום יום. כל יום נכנסתי למטבח ויצרתי מתכונים, מאפים ותבשילים שעשו לי באמת: חיוך בבטן. לא העלתי הרבה כי באמת לא היה חשק או מצב רוח אבל חשוב שכל אחד יעשה ויקיים את המנהגים שעושים לו טוב. ולי יש 2- להכין אוכל ולאכול אותו.

 

ואחד המתכונים הזה הוא השוקו המפנק הזה ששתיתי בפריז והתאהבתי, בכל מקום מגישים שם שוקו חם שכובש אותך בשלוק הראשון. זה בעצם גנאש שוקולד והם עובדים על כולנו כן? אבל לאט לאט בניתי מתכון בעצמי שבו אין הרבה שמנת וגם אין המון שוקולד. יש בו את האיזון המדויק שיוצר חיוך בבטן. 

אז מוכנים?

 מרכיבים:

  • כוס חלב 
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 38 אחוז 
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • כף סוכר
  • פינץ׳ מלח
  • כף אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • מתחילים עם חיתוך של השוקולד המריר, חותכים גס או דק מה שבא לכם: הכל נמס, כמוני בחודש אוגוסט ברומא. 
  • בסיר קטן מחממים את החלב, השמנת, הסוכר, המלח ואבקת הקקאו (טיפ של אורבין: תסננו את הקקאו, לא אוהב שיש חתיכות מעצבנות בפנים).
  • מביאים לרתיחה עד שיש בועות קטנות ומורידים מהאש. 
  • מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה מתוקה ואז מערבבים.
  • שופכים לכוס ממתוגת קריסמס ונהנים מכל שלוק.
  • רוצים להתפנק? בגלל שבמתכון שמתי רק רבע כוס שמנת מתוקה אז זה אומר שנשאר לנו, לא? אז תקציפו לכם עם קצת סוכר ותשימו גבעה מטורפת בשוקו ותרגישו בפריז.

הכנתם? לא לשכוח לתייג אותי בסטורי ואעלה! 

 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *